Menjar malbaratat.

El menjar que malgastem és una de les causes més importants de l’efecte hivernacle.

Oi que no ho sabies?

El menjar que es llença, ja sigui perquè el malbaratem, se’ns fa malbé o perquè no s’arriba ni a comercialitzar, fermenta.

Aquest ferment produeix una petjada de carboni tan bèstia, que si fos un país seria l’equivalent als Estats Units.

I on es malgasta?

A tot arreu de la cadena alimentària. Segons la cuinera Ada Parellada, el 58% del menjar que llencem, el llencem a casa. Nosaltres. Els consumidors.

A partir d’aquí, ¿què s’hi pot fer?

El més urgent de tot és prendre’n consciència. Per això hi ha campanyes i tal que miren d’informar la gent de la magnitud del problema i de la responsabilitat que tenim tots.

Després, aprendre a aprofitar el menjar. Comprar només el necessari, cuinar bé, amb sentit i racionalment.

La cuinera i divulgadora Ada Parellada fa anys que es dedica a ensenyar-nos com cuinar de manera racional, optimitzant els fons de nevera i comprant productes de temporada.

I deixant de menjar mangos.

Et deixem amb uns enllaços molt interessants:

Aquest és en anglès. És de Food Print, i explica el problema del malbaratament alimentari en detall i de manera molt clara.

També en anglès, al New Scientist hi ha aquest article per conèixer millor la petjada de carboni i l’efecte hivernacle causat pel menjar llençat.

Si el problema et preocupa –t’hauria de preocupar, pel bé de tots– faries bé seguint la tasca de la cuinera i divulgadora Ada Parellada.


Recorda, si vols rebre això i altres coses molt xules cada diumenge, pots fer-ho aquí.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.