La teva vitrina.

Amb internet encara s’ha fet més evident que un professional necessita un aparador, mostrar-se, donar-se a conèixer.

La teva vitrina.

Saber fer la teva targeta de presentació és tot un art, però avui en dia tenim moltes eines per fer-ho –i gratuïtes. A banda de les xarxes socials, els blogs o webs, ara som conscients de la importància de la imatge que volem els altres tinguin de nosaltres.

Això es diu “marca”. I és una de les coses que totes hem après del món digital.

Hi ha diverses tècniques, cursos i tutorials per aprendre a treballar la teva pròpia “marca” (o “marca personal”, si ets una professional, freelance o autònoma).

Una de les coses que es passen més per alt és la “reputació digital”. Aprendre a ser conscients de que tot, absolutament tot el que pengem a internet –xarxes incloses– acabarà formant la nostra “marca personal”. I és molt més important del que sembla. Tant, que fins i tot no tenir presència a internet també es considera “reputació digital” (en aquest cas, no gaire bona.)…

Per il·lustrar això, ens ve molt de gust compartir un fil de twitter molt interessant.

Va d’un botiguer turc. 

Ahmed és un venedor que té una parada molt vistosa. A la gent que passa per allà li encanta el seu aparador. Els agrada tant, que centenars de persones la fotografien cada dia per penjar-la a Instagram i coses així.

Ara, de vendre, l’Ahmed no ven res.

Llavors pensa: “coi, estic cansat de no vendre res i de que la gent faci fotos de la botiga gratis; vendré l’aparador!”. 

I decideix treure’n els productes i posar-hi coses buides però encara més vistoses, com pols de colors o potets de vidre. Tot molt ben col·locat, fent un aparador que és l’hòstia de bonic, ple de… res!

I cobrar un euro a la gent que vulgui fer una foto.

Hi ha cues llarguíssimes. És tot un èxit. És un exemple divertit i fascinant de l’enginy i de saber aprofitar la visibilitat. La seva “vitrina”.

Aquí tens el fil de Twitter on s’explica la història, amb una foto de la paradeta de l’Ahmed.


Recorda, si vols rebre això i altres coses molt xules cada diumenge, pots fer-ho aquí.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.