Als coworkings hi passen coses.
A banda de les grans companyies que ja sabem que van néixer en un espai de coworking, com Spotify, Uber i tal, cada cop més empreses consolidades compten amb aquests espais per millorar la productivitat.
És el cas de Samsung, IBM o Pinterest, per exemple.
El que volem dir amb això és que està clar que on es fan coses, hi passen coses.
A La vitrina s’hi genera divulgació científica de la mà de Eudoscopi, per exemple.
Però també hi ha exemples, com el que ens ocupa avui, de professionals individuals que, com en el cas del Dr. Jordi Pérez*, busquen un ambient més òptim per a concentrar-se.
Tots els coworkings porten a Roma
L’historiador va escriure, durant la pandèmia, un exhaustiu estudi sobre el comerç d’articles luxosos a l’època de la República de Roma. El llibre, “Sumptuary specialists and consumer elites in Rome’s world order”, (editat pel servei de Publicacions de la Universitat de Barcelona) parla de les rutes i detalla aspectes fonamentals tant les elits consumistes com les artesanes i, per exemple, els productes més desitjats.
Una obra guardonada internacionalment.
Que ha merescut el Premi Géza Alföldy 2021, que concedeix la Societas Internationalis Epigraphiae Graecae et Latinae.
Nosaltres n’estem molt contentes, tant pel fet que La vitrina li servís d’espai adequat per a una obra d’aquestes característiques en un moment tan difícil, com per la feinada i el reconeixement rebuts per al Jordi Pérez.
Ja saps què diuen: “si es fan coses, passen coses”.
Nosaltres hi afegim: “on es fan les coses, hi passen les coses”.
Les coses no surten del no res: la història i els llibres els escriuen persones i s’ecriuen a llocs, de la mateixa manera que el comerç de Roma amb les terres llunyanes no es va fer sol, ni Roma es va fer en un dia.
Ja ho deia Lucreci: “ex nihilo, nihil fit”.
Si t’interessa aquest tema tan apassionant, hi pots trobar el llibre aquí.
*El Dr. Jordi Pérez González és Graduat en Història (2009) per la Universitat de Barcelona. Doctor en Història (2017) per la mateixa universitat. Ha realitzat estades d’investigació en la Università di Roma La Sapienza (2017) i la Università degli Studi di Verona (2018) finançades per la European Commission. Actualment, és Tècnic de Recerca adscrit a la Universitat de Barcelona.
Membre del Grup de Recerca de Qualitat (Generalitat de Catalunya) CEIPAC. Membre de la missió arqueològica al Monte Testaccio (Roma) des de 2009.
Recorda, si vols rebre això i altres coses molt xules cada diumenge, pots fer-ho aquí.