Reparar i Renovar.

Els valors que ara anomenem “de responsabilitat social” ja fa molts anys que es practiquen.

I, com que la precarietat, la preocupació pel medi ambient i les crisis econòmiques cada cop van a més, les persones i institucions –públiques i privades, empreses i entitats– cada vegada estan més conscienciades. 

Per això economistes com Santiago Niño-Becerra fa temps que diuen que la nova tendència econòmica serà el “Sector R: Reparació – Recuperació – Reacondicionamient – Rehabilitació”.

Un cas modèlic.

Les Germanes Hospitalàries Benito Menni (el que coneixem com a “el manicomi de Sant Boi”) és una entitat model. Tot i que el seu objectiu és, segons paraules seves, 

“oferir una atenció sanitària i social integral i de qualitat a totes aquelles persones que pateixen malalties mentals o necessiten assistència en àmbits sociosanitaris i socials”

Perquè social vol dir sostenible i responsable, i per això van crear el projecte “Repara Renova’t” de bricolatge domèstic i, de retruc, per a la integració en salut mental.

Què hi pot haver més ecològic que reparar objectes i la salut de les persones alhora?

El projecte va néixer al 2017 i va tancar dos anys després. Però la bona notícia és aquesta: han tornat a obrir.

Què és “Repara Renova’t”?

És un centre d’autoreparació, amb assessorament, eines, materials i un taller perquè puguis reparar els petits electrodomèstics que no xuten.

I a sobre l’assessorament el fan tècnics que són usuaris de Benito Menni i que d’aquesta manera, el projecta també fomenta la seva autonomia i integració social. Un win-win.

Tot són avantatges: reciclem aparells que deixen de ser residus, és sostenible (deixem de comprar tants aparells nous), fomentem la recuperació i reintegració de les persones amb malalties mentals, i a sobre és gratis.

És una notícia excel·lent que ens venia molt de gust compartir amb tu.

“Repara Renova’t” és a Santa Eulàlia (L’H) i està obert de dimarts a divendres al matí, de 9 a 1.


Aquí te’n deixem les dades:

Repara Renova’t.

Carrer de Santiago Ramon y Cajal, 31-33

08902 L’Hospitalet De Llobregat

Tel: 682829223


Recorda, si vols rebre això i altres coses molt xules cada diumenge, pots fer-ho aquí.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.