L’arbre de la plaça.

Per María José Asís

Aquest post és diferent, és més personal perquè ens toca el cor.

El passat 7 de maig va caure a terra el pi de la Plaça de l’Ajuntament. Quan va passar no va haver més desgràcies que aquella, per sort, ja que s’havia fet un perímetre de seguretat hores abans, després de tenir alguns indicis sobre l’estat de l’arbre.

Et direm que a totes ens ha sabut molt greu. Que totes ens hem assegut algun dia a l’ombra de l’arbre en aquell banc de ciment de formes sinuoses, allà, envoltades de ciclamens.

I ens sap doblement greu constatar que on hi havia el banc i el pi, ara hi han posat les mateixes rajoles que a la resta de la plaça, totes igual, sense haver deixat ni rastre, ni una trista voluntat de reposar aquesta buidor que ens ha sobrevingut.

Poca sensibilitat.

Aviam, un pi a la plaça de l’ajuntament no és un espai verd com a tal, però tapar el forat d’aquella manera, per comptes d’aprofitar l’oportunitat per mostrar una voluntat de millorar la qualitat de vida de la ciutat ens ha decebut a totes.

La salut de la ciutadania.

Recordem que L’Hospitalet de Llobregat en té 4 m2 de zona verda en zona urbana per habitant segons i el que l’OMS recomana és entre 10 i 15 m2 com a mínim.

Poc abans que caigués l’arbre, llegíem que el risc de patir un ictus és un 16% menor en persones que tenen espais verds a prop de casa.

Ja sabem que aquesta petita illa a la Plaça de l’Ajuntament no representa un canvi significatiu sobre aquestes xifres, però això era com una extensió de la façana de l’Ajuntament. Es podia haver fet un esforç per demostrar que sí era important i no aixecar la catifa i escombrar per sota.


Recorda, si vols rebre això i altres coses molt xules cada diumenge, pots fer-ho aquí.

2 comentaris a “L’arbre de la plaça”

    1. Exactament. De desolació perquè ens hem quedat òrfenes i d’insolació perquè ara allà hi trobarem a faltar l’ombra.
      Gràcies per participar, Isabel. Tens bona fusta, com l’arbre. 😀

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.